Aktiviteter

DANSKE CIRKUSVENNER

Foreningen for dig, der elsker cirkus!

På denne side kan du læse mere om:

  • Vores aktivitetskalender

 

  • CirkusBladet og CirkusPosten

 

  • International Cirkusdag

 

  • Foredrag

 

  • Udflugter

AKTIVITETSKALENDER

Kommende aktiviteter

  • Julemarked i Avedørelejren

- Igen i år vil Danske Cirkusvenner være repræsenteret på Avedørelejrens julemarked, der afholdes søndag den d. 9. december kl. 10-15. Vi håber at se dig til julemarkedet, som har massevis af ting at byde på, både indendørs i Fægtesalen og i teltene. Vores stade finder du i teltene.

 

Dato: Søndag d. 9. december 2018

Tid: Kl. 10.00 - 15.00

Sted: Bag Cirkusmuseet i Hvidovre: Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

  • Foredrag om et liv i Cirkus Benneweis

- Cirkus Benneweis' mangeårige kassechef Margit Volder Loginoff, og hendes ægtefælle Larbi, som var hos Benneweis i 36 år, senest som teltmester, har lovet at komme og fortælle om deres liv hos Benneweis. Det bliver ikke kedeligt.

 

Dato: Torsdag d. 7. marts 2019

Sted: Cirkusmuseet i Hvidovre: Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

  • International Cirkusdag 2019

- Den internationale cirkusdag fejres normalt 3. lørdag i april, dvs. i 2019 den 20. april. Men det er

påskelørdag, hvor mange sikkert har andre aftaler. Vi vælger derfor i stedet at fejre dagen lørdag den

13. april.

Vi starter dagen med vores årlige generalforsamling. Derefter holder tryllekunstneren Henning Nielsen foredrag om sit liv, herunder om sine oplevelser, da han i 2015 var med i Danmark har talent. Efter foredraget kan du opleve hans trylleshow i Fægtesalen. Klokken 14 er der forestilling i Cirkus Baldoni, der som tidligere år har slået teltet op på Alarmpladsen. Cirkus Baldoni tilbyder igen i år vores medlemmer 20 % rabat mod forevisning af medlemskort. (Gælder alle deres forestillinger, ikke kun forestillingerne på Cirkusdagen).

 

Dato: Lørdag d. 13. april 2019

Sted: Cirkusmuseet i Hvidovre: Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

CIRKUSBLADET & CIRKUSPOSTEN

Sammen med Cirkusmuseet udgiver Danske Cirkusvenner årsskriftet Cirkusbladet.

Bladet sendes til alle foreningens medlemmer.

Har du ideer eller lyst til at deltage med bidrag til bladet, er du velkommen til at kontakte bestyrelsesmedlem Lise Kokholm, der står for bladet.

I 2012 var det muligt at lave bladet i A4 størrelse, samt farver på alle sider og sådan vil det fremtidig også leveres.

 

Et antal gange om året udsender foreningen tillige det elektroniske nyhedsbrev CirkusPosten.

Send en e-mail med ”ja tak til CirkusPosten” til ole@danskecirkusvenner.dk hvis du er medlem af foreningen og ønsker at modtage nyhedsbrevet.

NYESTE CIRKUSBLAD

 

I den nyeste udgave af CirkusBladet findes: et interview med Klovnen Danilo, en beretning om Danske Cirkusvenner i 25 år, en artikel om lommetyven Alf Melander, en stor artikel om cirkus gennem 250 år. Derudover er der også massevis af fotos under Set & Sket.

 

Næste udgave af CirkusBladet udsendes i marts 2019!

INTERNATIONAL CIRKUSDAG

International Cirkusdag (World Circus Day) er blevet en årlig begivenhed, som Danske Cirkusvenner fejrer i samarbejde med Cirkusmuseet.

 

Den falder altid 3. lørdag i april og Danske Cirkusvenner holder samme dag vores årlige generalforsamling.

 

Vi starter dagen ud med generalforsamlingen, derefter er der foredrag med en artist el. lign. Så bliver der en forestilling i Fægtesalen og om eftermiddagen er der forestilling i Cirkus Baldoni som ligger på Alarmpladsen bag Cirkusmuseet, som har åben hele dagen.

FOREDRAG

Danske Cirkusvenner afholder løbende foredrag ude på Cirkusmuseet i Hvidovre i samarbejde med museet og i samarbejde med Cirkus Flik Flak i deres lokaler i Odense. Det første foredrag var med Nelly Jane Benneweis.

Efterfølgende har vi haft fornøjelsen af bl.a. Erik Clausen, Agnete Louise Enoch fra Cirkus Dannebrog, skuespiller og klovn Arne Bjørk, Bakkens Pjerrot Kurt Flemming, cirkusdirektør Martin Arli fra Cirkus Arli, Kurt Wagner der var tidligere skolelærer i Cirkus Arena, kunstmaler Viggo Salting, Jimmy Enoch fra nu Flying Superkids og opvokset i Cirkus Dannebrog, den svenske fotograf Roy Himsel, Suzanne Berdino - 3. generation fra Cirkus Arena, forfatter Aase Thomassen der har skrevet bogen om den dansk fødte trapezkunstner La Norma, bugtaleren Preben Palsgård, international danskfødte klovn Bonbon og tryllekunstneren Michael Frederiksen.

 

Derudover afholder vi foredrag ved den årlige Internationale Cirkusdag.

UDFLUGTER

Vi er i Danske Cirkusvenner begyndt at afholde nogle udflugter sammen med medlemmerne.

Har I nogle forslag til hvor vi kunne tage hen så kontakt gerne bestyrelsen.

 

Vi har bl.a. været i Arena Cirkusland, hvor vi fik speciel rundvisning af Suzanne Berdino.

Derudover har vi været i Cirkusbygningen i København og set Wallmans show, med rundvisning af Benny Schumann og på Fyn og set Cirkus Krone sammen med Schumann hesteshow.

 

Vi har tillige besøgt Cirkusmuseet i Rold og Katja Schumanns cirkusgård i Løkken, hvor vi også blev vist rundt.

 

Og i kraft af vores forening mødes vi også tilfældig rundt omkring i landet til diverse Cirkusforestillinger og får en lille hyggelig snak om Cirkusverden.

CIRKUSREJSER

I samarbejde med Brian Behrendt arrangeres rejser til diverse cirkus i udland. Turene går bl.a. til de storer Cirkusfestivaler i Monaco og Budapest og de store Tyske Cirkus i Flensborg og Berlin.

 

Brianos Cirkusrejser er ikke et rejsebureau eller en rejsearrangør. Og de rejser, som der arrangeres, er ikke det, som i lovgivningens forstand hedder pakkerejser.

 

Briano er det navn Brian bruger, da han arbejdet som staldmester for Benny Schumann. Flere af gruppens medlemmer har tilknytning til foreningen DANSKE CIRKUSVENNER. Du behøver dog ikke at være medlem af denne forening for at deltage.

 

Den første tur - en bustur til Cirkus Barum i Flensborg - fandt sted i efteråret 2004. Siden har der været en lang række succesfulde ture til tyske cirkus. Der har også været arrangeret samkørsel til flere cirkus.

 

I januar 2006 besøgte 15 medlemmer af gruppen Cirkusfestivalen i Monte Carlo. Turen blev gentaget i januar 2007, januar 2008 og januar 2009, sidstnævnte gang med ikke mindre end 38 deltagere, heraf flere med tilknytning til cirkusverdenen. Siden da har der været en gruppe cirkusvenner med til Monte Carlo.

Rejserne er nu udvidet så det også gælder Cirkusfestivalen i Budapest som afholdes hver andet år.

 

Vil du hører mere om disse ture skriv til

Brian e-mail er: brianbehrendt@ymail.com

Derudover kan Brian træffes efter kl. 18.00 på 22 59 50 46