Aktiviteter

På denne side kan du læse mere om:

 • Vores aktivitetskalender


 • CirkusBladet og CirkusPosten


 • International Cirkusdag


 • Foredrag


 • Udflugter

AKTIVITETSKALENDER

Kommende aktiviteter

 • Hasse Hjort - et magisk liv


- Torsdag den 6. oktober kl. 19 holder vi for første gang i flere år et arrangement i Odense. Det er med Hasse Hjort, der vil fortælle om sit liv som tryllekunstner og Pjerrot i Tivoli Friheden i Aarhus.


Hasse Hjort har tryllet, siden han som 10 år gammel blev medlem af Magisk Cirkel. Han begyndte at optræde professionelt i 1971 og har under navnet ’Ricky and Nancy’ eller ’Rikki og Nancy’ rejst verden rundt med sin bugtalerdukke Nancy og optrådt på natklubber, i cirkusbygninger, på varieteer og krydstogtskibe med tankelæsernumre og trylleshows. Danskerne oplevede ham hos Benneweis i Cirkusbygningen i 1984 og 1985 og i Claus Jespersens Cirkus Dania i 1989. Han var også med i René Baldonis vintershow Vild med Trylleri i 2016. Efter mange år på farten gik Hasse Hjort solo i 1996 og optrådte i 25 år som Pjerrot i Tivoli Friheden i Aarhus. Der brugte han også trylleriet som det bærende element og tilførte forestillingen mekaniske dyr, der på charmerende vis afbrød og fik gæster til at le. Med udgangen af 2021 gav han stafetten videre til Kim Kenneth. ”Jeg stopper medens legen er god, for jeg skal ikke nyde noget af at glemme mine tricks på scenen,” udtalte han til Aarhus Stiftstidende.


Dato: Torsdag d. 6. oktober 2022

Tidspunkt: Kl. 19.00

Sted: Cirkus Flik-Flak, Herluf Trolles Vej 138, 5220 Odense


 • Arrangement på Cirkusmuseet


- Mikkel Knudsen er vært for et arrangement på museet.


Dato: Onsdag d. 16. november 2022

Sted: Cirkusmuseet i Hvidovre, Hovedporten 6, 2650 Hvidovre


 • Foråret 2023


- På opfordring fra medlemmer planlægger vi et besøg hos Wallmans i Cirkusbygningen i København i februar eller marts. Forud for selve dinnershowet viser vi en video fra en af de sidste cirkusforestillinger i bygningen, nemlig Benneweis 1988. Det var den sidste ”normale” forestilling i cirkusbygningen . Til arrangement hos Wallmans er du velkommen til at medbringe venner og bekendte, lige som vi også vil invitere svenske cirkusvenner til at deltage.


CIRKUSBLADET & CIRKUSPOSTEN

Sammen med Cirkusmuseet udgiver Danske Cirkusvenner årsskriftet Cirkusbladet.

Bladet sendes til alle foreningens medlemmer.

Har du ideer eller lyst til at deltage med bidrag til bladet, er du velkommen til at kontakte bestyrelsesmedlem Lise Kokholm, der står for bladet.

I 2012 var det muligt at lave bladet i A4 størrelse, samt farver på alle sider og sådan vil det fremtidig også leveres.


Et antal gange om året udsender foreningen tillige det elektroniske nyhedsbrev CirkusPosten.

Send en e-mail med ”ja tak til CirkusPosten” til ole@danskecirkusvenner.dk hvis du er medlem af foreningen og ønsker at modtage nyhedsbrevet.

cirkusblad2019

NYESTE CIRKUSBLAD


2022-udgaven af Cirkusbladet indeholder bl.a.:

 • Interview med illusionisten Kim Kenneth
   

 • Artikler om klovnen Lavater Lee og den 104-årige tidligere artist Nancy Iris Edith Hansen


 • Portrætsamtale med den 9-årige Emily Kaselowsky Enoch


 • ....og meget mere.


Næste udgave af CirkusBladet udsendes i marts 2023!

INTERNATIONAL CIRKUSDAG

International Cirkusdag (World Circus Day) er blevet en årlig begivenhed, som Danske Cirkusvenner fejrer i samarbejde med Cirkusmuseet.


Den falder altid 3. lørdag i april og Danske Cirkusvenner holder samme dag vores årlige generalforsamling.


Vi starter dagen ud med generalforsamlingen, derefter er der foredrag med en artist el. lign. Så bliver der en forestilling i Fægtesalen og om eftermiddagen er der forestilling i Cirkus Baldoni som ligger på Alarmpladsen bag Cirkusmuseet, som har åben hele dagen.

FOREDRAG

Danske Cirkusvenner afholder løbende foredrag ude på Cirkusmuseet i Hvidovre i samarbejde med museet og i samarbejde med Cirkus Flik Flak i deres lokaler i Odense. Det første foredrag var med Nelly Jane Benneweis.

Efterfølgende har vi haft fornøjelsen af bl.a. Erik Clausen, Agnete Louise Enoch fra Cirkus Dannebrog, skuespiller og klovn Arne Bjørk, Bakkens Pjerrot Kurt Flemming, cirkusdirektør Martin Arli fra Cirkus Arli, Kurt Wagner der var tidligere skolelærer i Cirkus Arena, kunstmaler Viggo Salting, Jimmy Enoch fra nu Flying Superkids og opvokset i Cirkus Dannebrog, den svenske fotograf Roy Himsel, Suzanne Berdino - 3. generation fra Cirkus Arena, forfatter Aase Thomassen der har skrevet bogen om den dansk fødte trapezkunstner La Norma, bugtaleren Preben Palsgård, international danskfødte klovn Bonbon og tryllekunstneren Michael Frederiksen.


Derudover afholder vi foredrag ved den årlige Internationale Cirkusdag.

UDFLUGTER

Vi er i Danske Cirkusvenner begyndt at afholde nogle udflugter sammen med medlemmerne.

Har I nogle forslag til hvor vi kunne tage hen så kontakt gerne bestyrelsen.


Vi har bl.a. været i Arena Cirkusland, hvor vi fik speciel rundvisning af Suzanne Berdino.

Derudover har vi været i Cirkusbygningen i København og set Wallmans show, med rundvisning af Benny Schumann og på Fyn og set Cirkus Krone sammen med Schumann hesteshow.


Vi har tillige besøgt Cirkusmuseet i Rold og Katja Schumanns cirkusgård i Løkken, hvor vi også blev vist rundt.


Og i kraft af vores forening mødes vi også tilfældig rundt omkring i landet til diverse Cirkusforestillinger og får en lille hyggelig snak om Cirkusverden.

CIRKUSREJSER

I samarbejde med Brian Behrendt arrangeres rejser til diverse cirkus i udland. Turene går bl.a. til de storer Cirkusfestivaler i Monaco og Budapest og de store Tyske Cirkus i Flensborg og Berlin.


Brianos Cirkusrejser er ikke et rejsebureau eller en rejsearrangør. Og de rejser, som der arrangeres, er ikke det, som i lovgivningens forstand hedder pakkerejser.


Briano er det navn Brian bruger, da han arbejdet som staldmester for Benny Schumann. Flere af gruppens medlemmer har tilknytning til foreningen DANSKE CIRKUSVENNER. Du behøver dog ikke at være medlem af denne forening for at deltage.


Den første tur - en bustur til Cirkus Barum i Flensborg - fandt sted i efteråret 2004. Siden har der været en lang række succesfulde ture til tyske cirkus. Der har også været arrangeret samkørsel til flere cirkus.


I januar 2006 besøgte 15 medlemmer af gruppen Cirkusfestivalen i Monte Carlo. Turen blev gentaget i januar 2007, januar 2008 og januar 2009, sidstnævnte gang med ikke mindre end 38 deltagere, heraf flere med tilknytning til cirkusverdenen. Siden da har der været en gruppe cirkusvenner med til Monte Carlo.

Rejserne er nu udvidet så det også gælder Cirkusfestivalen i Budapest som afholdes hver andet år.


Vil du hører mere om disse ture skriv til

Brian e-mail er: brianbehrendt@ymail.com

Derudover kan Brian træffes efter kl. 18.00 på 22 59 50 46