Aktiviteter

På denne side kan du læse mere om:

 • Vores aktivitetskalender


 • CirkusBladet og CirkusPosten


 • International Cirkusdag


 • Foredrag


 • Udflugter

AKTIVITETSKALENDER

Kommende aktiviteter

 • Mit liv i cirkus
  - Foredrag m. Marianne Deleuran fra Cirkus Mascot


- Marianne Deleuran har aldrig været nogen cirkusprinsesse. Hun er ophavskvinde, cirkusdirektør, mor med mere og magisk i manegen. Siden 1994 har Marianne drevet Cirkus Mascot – dengang sammen med Jess, som er far til Daniel og Andreas, og siden med den ældste af sønnerne, Daniel, som de seneste år har været Cirkus Mascots sprechstallmeister. Hør hende fortælle om vejen fra et fast job i Jysk Telefon til tilværelsen som cirkusdirektør.


Dato: Torsdag d. 2. februar 2023

Tidspunkt: Kl. 19.00

Sted: Cirkus Flik-Flak, Herluf Trolles Vej 138, 5220 Odense


Foto: Cirkus Mascot

 • En aften hos Wallmans


- Se Wallmans dinnershow til særpris. Og kig ned i det gamle søløvebassin (vandgrav) under den gamle manege.


Danske Cirkusvenner har flere gange tidligere set Wallmans dinnershow i Københavns gamle cirkusbygning og har også inviteret svenske cirkusvenner med.


Showet, som Wallmans viser i sæson 2022/2023 hedder Viva. ” Viva Wallmans – en seksstjernet fornøjelse” skrev cirkus-dk om forestillingen, der byder på sangere, dansere og artister og som noget nyt et live band, som giver forestillingen er ekstra pift.


Torsdag den 16. marts får du mulighed for at se showet sammen med danske og svenske cirkusvenner. Vi bliver placeret i kategori øvre A, hvor prisen normalt er 869 kr. for show og lækker 4-retters menu. Men vores gode venner hos Wallmans tilbyder os 25 % rabat, så prisen kommer ned på 651,75 kr. Særdeles rimeligt for 4 timers herlig underholdning og lækker mad. Tænk på hvad det koster at gå i teater, til revy eller til koncert hvis du skal ud at spise før eller efter forestillingen!


Som en ekstra feature inviterer Wallmans os til inden showet at komme ned i vandgraven under manegen samt at se nogle andre dele af bygningen, som ikke er tilgængelige for almindelige gæster. Det hele sluttes af med 30-40 minutters videohiglights fra Benneweis-forestillingen i bygningen i 1988.


Hvis du vil deltage i ekstraarrangementet skal du være i Cirkusbygningen senest 16:30. Vil du kun se dinnershowet skal du være der senest kl. 18.


Du er velkommen til at tage familie og gode venner med til denne festlige aften.


Hvis du er interesseret, så send en mail til ole@danskecirkusvenner.dk Så sender vi dig den specielle kode, som du skal benytte, når du booker hos Wallmans for tilmelder dig og få rabat.


Dato: Torsdag d. 16. marts 2023

Tidspunkt: Kl. 16.30 eller 18.00

Sted: Cirkusbygningen, Jernbanegade 8, 1608 København V


Foto: Jamie Beata

 • International Cirkusdag 2023


- Dagens program følger...


Dato: Lørdag d. 22. april 2023

Sted: Cirkusmuseet i Hvidovre, Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

CIRKUSBLADET & CIRKUSPOSTEN

Sammen med Cirkusmuseet udgiver Danske Cirkusvenner årsskriftet Cirkusbladet.

Bladet sendes til alle foreningens medlemmer.

Har du ideer eller lyst til at deltage med bidrag til bladet, er du velkommen til at kontakte bestyrelsesmedlem Lise Kokholm, der står for bladet.

I 2012 var det muligt at lave bladet i A4 størrelse, samt farver på alle sider og sådan vil det fremtidig også leveres.


Et antal gange om året udsender foreningen tillige det elektroniske nyhedsbrev CirkusPosten.

Send en e-mail med ”ja tak til CirkusPosten” til ole@danskecirkusvenner.dk hvis du er medlem af foreningen og ønsker at modtage nyhedsbrevet.

cirkusblad2019

NYESTE CIRKUSBLAD


2022-udgaven af Cirkusbladet indeholder bl.a.:

 • Interview med illusionisten Kim Kenneth
   

 • Artikler om klovnen Lavater Lee og den 104-årige tidligere artist Nancy Iris Edith Hansen


 • Portrætsamtale med den 9-årige Emily Kaselowsky Enoch


 • ....og meget mere.


Næste udgave af CirkusBladet udsendes i marts 2023!

INTERNATIONAL CIRKUSDAG

International Cirkusdag (World Circus Day) er blevet en årlig begivenhed, som Danske Cirkusvenner fejrer i samarbejde med Cirkusmuseet.


Den falder altid 3. lørdag i april og Danske Cirkusvenner holder samme dag vores årlige generalforsamling.


Vi starter dagen ud med generalforsamlingen, derefter er der foredrag med en artist el. lign. Så bliver der en forestilling i Fægtesalen og om eftermiddagen er der forestilling i Cirkus Baldoni som ligger på Alarmpladsen bag Cirkusmuseet, som har åben hele dagen.

FOREDRAG

Danske Cirkusvenner afholder løbende foredrag ude på Cirkusmuseet i Hvidovre i samarbejde med museet og i samarbejde med Cirkus Flik Flak i deres lokaler i Odense. Det første foredrag var med Nelly Jane Benneweis.

Efterfølgende har vi haft fornøjelsen af bl.a. Erik Clausen, Agnete Louise Enoch fra Cirkus Dannebrog, skuespiller og klovn Arne Bjørk, Bakkens Pjerrot Kurt Flemming, cirkusdirektør Martin Arli fra Cirkus Arli, Kurt Wagner der var tidligere skolelærer i Cirkus Arena, kunstmaler Viggo Salting, Jimmy Enoch fra nu Flying Superkids og opvokset i Cirkus Dannebrog, den svenske fotograf Roy Himsel, Suzanne Berdino - 3. generation fra Cirkus Arena, forfatter Aase Thomassen der har skrevet bogen om den dansk fødte trapezkunstner La Norma, bugtaleren Preben Palsgård, international danskfødte klovn Bonbon og tryllekunstneren Michael Frederiksen.


Derudover afholder vi foredrag ved den årlige Internationale Cirkusdag.

UDFLUGTER

Vi er i Danske Cirkusvenner begyndt at afholde nogle udflugter sammen med medlemmerne.

Har I nogle forslag til hvor vi kunne tage hen så kontakt gerne bestyrelsen.


Vi har bl.a. været i Arena Cirkusland, hvor vi fik speciel rundvisning af Suzanne Berdino.

Derudover har vi været i Cirkusbygningen i København og set Wallmans show, med rundvisning af Benny Schumann og på Fyn og set Cirkus Krone sammen med Schumann hesteshow.


Vi har tillige besøgt Cirkusmuseet i Rold og Katja Schumanns cirkusgård i Løkken, hvor vi også blev vist rundt.


Og i kraft af vores forening mødes vi også tilfældig rundt omkring i landet til diverse Cirkusforestillinger og får en lille hyggelig snak om Cirkusverden.

CIRKUSREJSER

I samarbejde med Brian Behrendt arrangeres rejser til diverse cirkus i udland. Turene går bl.a. til de storer Cirkusfestivaler i Monaco og Budapest og de store Tyske Cirkus i Flensborg og Berlin.


Brianos Cirkusrejser er ikke et rejsebureau eller en rejsearrangør. Og de rejser, som der arrangeres, er ikke det, som i lovgivningens forstand hedder pakkerejser.


Briano er det navn Brian bruger, da han arbejdet som staldmester for Benny Schumann. Flere af gruppens medlemmer har tilknytning til foreningen DANSKE CIRKUSVENNER. Du behøver dog ikke at være medlem af denne forening for at deltage.


Den første tur - en bustur til Cirkus Barum i Flensborg - fandt sted i efteråret 2004. Siden har der været en lang række succesfulde ture til tyske cirkus. Der har også været arrangeret samkørsel til flere cirkus.


I januar 2006 besøgte 15 medlemmer af gruppen Cirkusfestivalen i Monte Carlo. Turen blev gentaget i januar 2007, januar 2008 og januar 2009, sidstnævnte gang med ikke mindre end 38 deltagere, heraf flere med tilknytning til cirkusverdenen. Siden da har der været en gruppe cirkusvenner med til Monte Carlo.

Rejserne er nu udvidet så det også gælder Cirkusfestivalen i Budapest som afholdes hver andet år.


Vil du hører mere om disse ture skriv til

Brian e-mail er: brianbehrendt@ymail.com

Derudover kan Brian træffes efter kl. 18.00 på 22 59 50 46