Aktiviteter

DANSKE CIRKUSVENNER

Foreningen for dig, der elsker cirkus!

På denne side kan du læse mere om:

 • Vores aktivitetskalender


 • CirkusBladet og CirkusPosten


 • International Cirkusdag


 • Foredrag


 • Udflugter

AKTIVITETSKALENDER

Kommende aktiviteter

 • Foredrag med Benny Berdino

- Det traditionelle forårsforedrag i Købehavn foregår i år i et cirkustelt! Det er nemlig lykkedes vores formand Kim Thanning Olsen at overtale Benny Berdino til at fortælle om sit liv.
Efter foredraget har Benny Berdino inviteret os til at se Cirkus Arenas forestilling kl. 17.00 - ganske gratis!


Foredraget er udskudt pga. corona-situationen.
Vi arbejder i øjeblikket på at finde en ny dato.


 • Sommerudflugt 2020

- Vores sommerudflugt bliver en gang i juni måned. Den går til Aarhus:


Lørdag 13. juni

Lørdag kl. 19:45 er der middag på Brasseri Belli i Aarhus. Det er startet og drevet af familien Belli, som har rødder tilbage i det gamle cirkus. Store spejle pryder væggene sammen med plakater og 5 ting fra Cirkus Belli tiden. Vi får også mulighed for at møde brasseriets ejer Trine Belli, som har en fortid som luftakrobat i Cirkus Krone, inden hun uddannede sig som kok. Du kan se mere, herunder menukort, på www.belli.dk.

Middagen er for egen regning, men alle vores medlemmer er velkomne. Af hensyn til bordreservation er forhåndstilmelding nødvendig. Send senest den 15. maj til mail til formand@danskecirkusvenner.dk hvis du vil med til middagen


Søndag d. 14. juni

Søndag kl. 15 skal vi se forestillingen i Zirkus Nemo. Søren Østergaard har lovet at hilse på os og fortælle lidt om sit zirkus enten før eller efter forestillingen. Nærmere information følger senere.

Da der ofte er udsolgt til Nemos forestillinger anbefaler vi, at du allerede nu bestiller en billet, hvis du har lyst til at deltage i arrangementet i Nemo. Bestil billet på Nemos hjemmeside. Vores rabat på de 20 % kan du desværre af tekniske årsager ikke få ved bestilling over nettet, men kun ved køb ved cirkuskassen. Men venter du til Nemo kommer til Aarhus er det stor risiko for, at der ikke er flere billetter tilbage.


Mandag 15. juni

Mandag formiddag er der mulighed for at besøge Den Gamle By og Plakatmuseet.
Om eftermiddagen kl. 14 besøger vi Steen Pegani i Horsens. Han byder på eftermiddagskaffe og vil vise rundt i sin tryllebutik og fortælle lidt om sit liv.Dato: Lørdag d. 13. juni - mandag d. 15. juni


 • International Cirkusdag 2020

- International Cirkusdag udskydes til 15. august. Vi havde i samarbejde med Cirkusmuseet i Hvidovre og Cirkus Baldoni planlagt at markere den årlige World Circus Day lørdag den 18. april. Men det virker på grund af corona-situationen urealistisk. Vi har derfor efter aftale med museet og Baldoni skubbet markeringen til lørdag den 15. august. Det betyder også, at vores årlige generalforsamling skubbes til denne dato.


Vi har overtalt Kurt Flemming, som i til og med 2019 var Pjerrot på Bakken, til at komme og fortælle om sit liv.
Kl. 13.00 er det trylleshow i Fægtesalen med Kim Kenneth.Dato: Lørdag d. 15. august 

Sted: Cirkusmuseet i Hvidovre: Hovedporten 6, 2650 Hvidovre


CIRKUSBLADET & CIRKUSPOSTEN

Sammen med Cirkusmuseet udgiver Danske Cirkusvenner årsskriftet Cirkusbladet.

Bladet sendes til alle foreningens medlemmer.

Har du ideer eller lyst til at deltage med bidrag til bladet, er du velkommen til at kontakte bestyrelsesmedlem Lise Kokholm, der står for bladet.

I 2012 var det muligt at lave bladet i A4 størrelse, samt farver på alle sider og sådan vil det fremtidig også leveres.


Et antal gange om året udsender foreningen tillige det elektroniske nyhedsbrev CirkusPosten.

Send en e-mail med ”ja tak til CirkusPosten” til ole@danskecirkusvenner.dk hvis du er medlem af foreningen og ønsker at modtage nyhedsbrevet.

cirkusblad2019

NYESTE CIRKUSBLAD


2020-udgaven af Cirkusbladet indeholder bl.a.:

 • “Vi syr lige et telt og laver lidt børnecirkus” – Rud Kofoeds interview med Martin Arli.


 • En beretning om en sviptur til Cirkus Knie´s 100 års jubilæumsshow af Per ”Tøffe” Tofte Nielsen.


 • “Det er også en sensation, hvis et Cirkus ikke har nogen” – artikel af Mikkel Knudsen om Cirkus Arena i 65 år.


 • De indianerklædte rechartister Les Petroff af Majken Bjaler.


 • Bakkens Pjerrot – en fotoreportage om Kurt Flemming sidste år som Pjerrot, lavet af Lise Kokholm.


Derudover også en masse billeder fra året, der gik. 


Næste udgave af CirkusBladet udsendes i marts 2021!

INTERNATIONAL CIRKUSDAG

International Cirkusdag (World Circus Day) er blevet en årlig begivenhed, som Danske Cirkusvenner fejrer i samarbejde med Cirkusmuseet.


Den falder altid 3. lørdag i april og Danske Cirkusvenner holder samme dag vores årlige generalforsamling.


Vi starter dagen ud med generalforsamlingen, derefter er der foredrag med en artist el. lign. Så bliver der en forestilling i Fægtesalen og om eftermiddagen er der forestilling i Cirkus Baldoni som ligger på Alarmpladsen bag Cirkusmuseet, som har åben hele dagen.

FOREDRAG

Danske Cirkusvenner afholder løbende foredrag ude på Cirkusmuseet i Hvidovre i samarbejde med museet og i samarbejde med Cirkus Flik Flak i deres lokaler i Odense. Det første foredrag var med Nelly Jane Benneweis.

Efterfølgende har vi haft fornøjelsen af bl.a. Erik Clausen, Agnete Louise Enoch fra Cirkus Dannebrog, skuespiller og klovn Arne Bjørk, Bakkens Pjerrot Kurt Flemming, cirkusdirektør Martin Arli fra Cirkus Arli, Kurt Wagner der var tidligere skolelærer i Cirkus Arena, kunstmaler Viggo Salting, Jimmy Enoch fra nu Flying Superkids og opvokset i Cirkus Dannebrog, den svenske fotograf Roy Himsel, Suzanne Berdino - 3. generation fra Cirkus Arena, forfatter Aase Thomassen der har skrevet bogen om den dansk fødte trapezkunstner La Norma, bugtaleren Preben Palsgård, international danskfødte klovn Bonbon og tryllekunstneren Michael Frederiksen.


Derudover afholder vi foredrag ved den årlige Internationale Cirkusdag.

UDFLUGTER

Vi er i Danske Cirkusvenner begyndt at afholde nogle udflugter sammen med medlemmerne.

Har I nogle forslag til hvor vi kunne tage hen så kontakt gerne bestyrelsen.


Vi har bl.a. været i Arena Cirkusland, hvor vi fik speciel rundvisning af Suzanne Berdino.

Derudover har vi været i Cirkusbygningen i København og set Wallmans show, med rundvisning af Benny Schumann og på Fyn og set Cirkus Krone sammen med Schumann hesteshow.


Vi har tillige besøgt Cirkusmuseet i Rold og Katja Schumanns cirkusgård i Løkken, hvor vi også blev vist rundt.


Og i kraft af vores forening mødes vi også tilfældig rundt omkring i landet til diverse Cirkusforestillinger og får en lille hyggelig snak om Cirkusverden.

CIRKUSREJSER

I samarbejde med Brian Behrendt arrangeres rejser til diverse cirkus i udland. Turene går bl.a. til de storer Cirkusfestivaler i Monaco og Budapest og de store Tyske Cirkus i Flensborg og Berlin.


Brianos Cirkusrejser er ikke et rejsebureau eller en rejsearrangør. Og de rejser, som der arrangeres, er ikke det, som i lovgivningens forstand hedder pakkerejser.


Briano er det navn Brian bruger, da han arbejdet som staldmester for Benny Schumann. Flere af gruppens medlemmer har tilknytning til foreningen DANSKE CIRKUSVENNER. Du behøver dog ikke at være medlem af denne forening for at deltage.


Den første tur - en bustur til Cirkus Barum i Flensborg - fandt sted i efteråret 2004. Siden har der været en lang række succesfulde ture til tyske cirkus. Der har også været arrangeret samkørsel til flere cirkus.


I januar 2006 besøgte 15 medlemmer af gruppen Cirkusfestivalen i Monte Carlo. Turen blev gentaget i januar 2007, januar 2008 og januar 2009, sidstnævnte gang med ikke mindre end 38 deltagere, heraf flere med tilknytning til cirkusverdenen. Siden da har der været en gruppe cirkusvenner med til Monte Carlo.

Rejserne er nu udvidet så det også gælder Cirkusfestivalen i Budapest som afholdes hver andet år.


Vil du hører mere om disse ture skriv til

Brian e-mail er: brianbehrendt@ymail.com

Derudover kan Brian træffes efter kl. 18.00 på 22 59 50 46