Aktiviteter
benny berdino foredrag 2022
image1 (1)
soren nemo 2022
IMG_4511
IMG_9903
IMG_8600

På denne side kan du læse mere om:

  • Vores aktivitetskalender


  • CirkusBladet og CirkusPosten


  • International Cirkusdag


  • Foredrag


  • Udflugter

AKTIVITETSKALENDER

Kommende aktiviteter

  • Sommerudflugt AFLYST


- Sommerudflugt med besøg på Cirkusmuseet i Rold, Viggo Salting og Helle Abildgaards galleri i Pandrup samt på Katja Schumanns Cirkusgård i Løkken.


Dato: 5. - 7. juli 2024

  • Tur til Bakken


- Kom med på en fantastisk rejse gennem verdens ældste forlystelsesparks fortryllende historie! Det bliver en oplevelse, du sent vil glemme. Rundviser vil være Jørn Sigurdson, der er opvokset på Bakken og hans familie har sørget for morskab på Bakken. Bl.a. rutchebanen Mariehønen, Hurlumhejhuset og meget mere. Kom med på et kort kig i salen, inden alle lukkes ind. Et sted, hvor mange kendte artister har været igennem tiderne, senere skal vi opleve showet. Der er mulighed for spisning inden aftenens show, der starter kl. 20.30.


Skriv hvis I ønsker mere info, send en mail senest d. 10. juni, da der bliver hurtigt udsolgt. Du kan også nøjes med den historiske rundvisning, hvis du vil det? brian@danskecirkusvenner.dk


Dato: Lørdag d. 24. august 2024

  • Foredrag om trylleri på hospitaler


- Michael Frederiksen vil være vært for et foredrag, hvor vi skal høre fra ham og hans kollega Lasse K. om det at underholde kronisk syge børn, deres søskende, forældre og andre mennesker, der færdes på børneafdelingerne. Magien spreder nemlig glæde som ringe i vandet og foregår i dag på mere end 10 hospitaler i Danmark. Også inden for børnepsykiatrien, hvor der ellers ikke foregår noget kulturelt.


Da vi ønsker at se hvor mange medlemmer fra Danske Cirkusvenner, der har lyst at deltage, så send gerne en mail til formanden@danskecirkusvenner.dk inden d. 1. september.


Dato: Søndag d. 6. oktober 2024

Tidspunkt: Kl. 12.00

Sted: Cirkusmuseet i Hvidovre

CIRKUSBLADET & CIRKUSPOSTEN

Sammen med Cirkusmuseet udgiver Danske Cirkusvenner årsskriftet Cirkusbladet.

Bladet sendes til alle foreningens medlemmer.

Har du ideer eller lyst til at deltage med bidrag til bladet, er du velkommen til at kontakte Lotte Ramsing, der er medlem af redaktionen.

I 2012 var det muligt at lave bladet i A4 størrelse, samt farver på alle sider og sådan vil det fremtidig også leveres.


Et antal gange om året udsender foreningen tillige det elektroniske nyhedsbrev CirkusPosten.

Send en e-mail med ”ja tak til CirkusPosten” til brian@danskecirkusvenner.dk hvis du er medlem af foreningen og ønsker at modtage nyhedsbrevet.

cirkusblad2019

NYESTE CIRKUSBLAD


2024-udgaven af Cirkusbladet byder bl.a. på et interview med Cirkusdirektørforeningen formand Martin Arli om fremtiden
for cirkus og en artikel med og om Julia og Joakim Myllykangas, der i forbindelse med uddelingen af cirkuspriser fik rejselegater fra Fonden efter Nelly Jane Benneweis.


Næste udgave af CirkusBladet udsendes i marts 2025!

INTERNATIONAL CIRKUSDAG

International Cirkusdag (World Circus Day) er blevet en årlig begivenhed, som Danske Cirkusvenner fejrer i samarbejde med Cirkusmuseet.


Den falder altid 3. lørdag i april og Danske Cirkusvenner holder samme dag vores årlige generalforsamling.


Vi starter dagen ud med generalforsamlingen, derefter er der foredrag med en artist el. lign. Så bliver der en forestilling i Fægtesalen og om eftermiddagen er der forestilling i Cirkus Baldoni som ligger på Alarmpladsen bag Cirkusmuseet, som har åben hele dagen.

FOREDRAG

Danske Cirkusvenner afholder løbende foredrag ude på Cirkusmuseet i Hvidovre i samarbejde med museet og i samarbejde med Cirkus Flik Flak i deres lokaler i Odense. Det første foredrag var med Nelly Jane Benneweis.


De seneste år har vi haft besøg af Katja Enoch fra Cirkus Dannebrog, Marianne Deleuran fra Cirkus Mascot, Mikkel Knudsen fra Cirkusmusset, tidligere Pjerrot Hasse Hjort, René Baldoni fra Cirkus Baldoni, Benny Berdino fra Cirkus Arena, sanger Allan Mortensen, Johnny Møller, tidligere Pjerrot Kurt Flemming, bugtaler Preben Palsgård, forfatter Joan Dansberg, tryllekunstner Henning Nielsen, ægteparret Margit Volder og Larbi samt artisten Phillip Schumann. 


Derudover afholder vi foredrag ved den årlige Internationale Cirkusdag.

UDFLUGTER

Vi er i Danske Cirkusvenner begyndt at afholde nogle udflugter sammen med medlemmerne.

Har I nogle forslag til hvor vi kunne tage hen så kontakt gerne bestyrelsen.


Vi har bl.a. været i Arena Cirkusland, hvor vi fik speciel rundvisning af Suzanne Berdino.

Derudover har vi været i Cirkusbygningen i København og set Wallmans show, med rundvisning af Benny Schumann og på Fyn og set Cirkus Krone sammen med Schumann hesteshow.


Vi har tillige besøgt Cirkusmuseet i Rold og Katja Schumanns cirkusgård i Løkken, hvor vi også blev vist rundt. Vi har også besøgt Pegani i Horsens, og Søren Østergaard har vist os rundt i Zirkus Nemo og fortalt om sit cirkus.


Og i kraft af vores forening mødes vi også tilfældig rundt omkring i landet til diverse Cirkusforestillinger og får en lille hyggelig snak om Cirkusverden.