Aktiviteter

DANSKE CIRKUSVENNER

Foreningen for dig, der elsker cirkus!

På denne side kan du læse mere om:

 • Vores aktivitetskalender


 • CirkusBladet og CirkusPosten


 • International Cirkusdag


 • Foredrag


 • Udflugter

AKTIVITETSKALENDER

Kommende aktiviteter

 • Sommerudflugt 2020


Udflugten er udskudt til 2021 pga. corona-situationen. • International Cirkusdag 2020


CIRKUSDAGEN ER AFLYST - GENERALFORSAMLINGEN ER UDSKUDT
- Vi har besluttet at aflyse årets fejring af International Cirkusdag lørdag d. 15. august. Aflysningen sker på baggrund af corona-restriktionerne, der gør det vanskeligt at markere dagen på sædvanlig vis. Næste cirkusdag bliver derfor først lørdag d. 17. april 2021. 

Årets generalforsamling afholdes søndag d. 13. september kl. 13.30. Stedet bliver som sædvanligt auditoriet i Avedørelejren. 


 • Foredrag med Kurt Flemming


- I forbindelse med International Cirkusdag 2020 havde Kurt Flemming lovet at fortælle om sit liv som Pjerrot. Dette arrangement gennemfører vi nu som foredrag på Cirkusmuseet torsdag den 19. november. Nærmere information følger når tiden nærmer sig.


Dato: Torsdag d. 19. november 

Sted: Cirkusmuseet i Hvidovre: Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

 • Foredrag med Benny Berdino


- På grund af corona blev vores foredrag med Benny Berdino i Arena-teltet på Bellahøj blev først skubbet fra april til august og siden helt aflyst. Benny Berdino har dog lovet, at han holder det aftalte foredrag, når Arena i 2021 ligger på Bellahøj. Og stadig med invitation til at
vores medlemmer efter foredraget ganske gratis kan overvære Arena-forestillingen. Vi skal nok informere alle, når vi sammen med Benny har fundet en ny dato. 


Dato: Marts eller april 2021 

Sted: Cirkus Arenas telt på Bellahøj: Hulgårdsvej/Borups Allé


 • International Cirkusdag 2021

- Intenational Cirkusdag 2020 blev ikke til noget på grund af corona. Vi må derfor nu se frem til næste års cirkusdag lørdag d. 17. april 2021. Dagens program kommer senere.


Dato: Lørdag d. 17. april 2021 

Sted: Cirkusmuseet i Hvidovre: Hovedporten 6, 2650 Hvidovre


 • Sommerudflugt 2021


- Sommerudflugten 2020 til bl.a. Zirkus Nemo i Aarhus og Steen Pegani i Horsens er aflyst. Vi satser på at gennemføre turen i dagene 13. til 15. juni 2021.CIRKUSBLADET & CIRKUSPOSTEN

Sammen med Cirkusmuseet udgiver Danske Cirkusvenner årsskriftet Cirkusbladet.

Bladet sendes til alle foreningens medlemmer.

Har du ideer eller lyst til at deltage med bidrag til bladet, er du velkommen til at kontakte bestyrelsesmedlem Lise Kokholm, der står for bladet.

I 2012 var det muligt at lave bladet i A4 størrelse, samt farver på alle sider og sådan vil det fremtidig også leveres.


Et antal gange om året udsender foreningen tillige det elektroniske nyhedsbrev CirkusPosten.

Send en e-mail med ”ja tak til CirkusPosten” til ole@danskecirkusvenner.dk hvis du er medlem af foreningen og ønsker at modtage nyhedsbrevet.

cirkusblad2019

NYESTE CIRKUSBLAD


2020-udgaven af Cirkusbladet indeholder bl.a.:

 • “Vi syr lige et telt og laver lidt børnecirkus” – Rud Kofoeds interview med Martin Arli.


 • En beretning om en sviptur til Cirkus Knie´s 100 års jubilæumsshow af Per ”Tøffe” Tofte Nielsen.


 • “Det er også en sensation, hvis et Cirkus ikke har nogen” – artikel af Mikkel Knudsen om Cirkus Arena i 65 år.


 • De indianerklædte rechartister Les Petroff af Majken Bjaler.


 • Bakkens Pjerrot – en fotoreportage om Kurt Flemming sidste år som Pjerrot, lavet af Lise Kokholm.


Derudover også en masse billeder fra året, der gik. 


Næste udgave af CirkusBladet udsendes i marts 2021!

INTERNATIONAL CIRKUSDAG

International Cirkusdag (World Circus Day) er blevet en årlig begivenhed, som Danske Cirkusvenner fejrer i samarbejde med Cirkusmuseet.


Den falder altid 3. lørdag i april og Danske Cirkusvenner holder samme dag vores årlige generalforsamling.


Vi starter dagen ud med generalforsamlingen, derefter er der foredrag med en artist el. lign. Så bliver der en forestilling i Fægtesalen og om eftermiddagen er der forestilling i Cirkus Baldoni som ligger på Alarmpladsen bag Cirkusmuseet, som har åben hele dagen.

FOREDRAG

Danske Cirkusvenner afholder løbende foredrag ude på Cirkusmuseet i Hvidovre i samarbejde med museet og i samarbejde med Cirkus Flik Flak i deres lokaler i Odense. Det første foredrag var med Nelly Jane Benneweis.

Efterfølgende har vi haft fornøjelsen af bl.a. Erik Clausen, Agnete Louise Enoch fra Cirkus Dannebrog, skuespiller og klovn Arne Bjørk, Bakkens Pjerrot Kurt Flemming, cirkusdirektør Martin Arli fra Cirkus Arli, Kurt Wagner der var tidligere skolelærer i Cirkus Arena, kunstmaler Viggo Salting, Jimmy Enoch fra nu Flying Superkids og opvokset i Cirkus Dannebrog, den svenske fotograf Roy Himsel, Suzanne Berdino - 3. generation fra Cirkus Arena, forfatter Aase Thomassen der har skrevet bogen om den dansk fødte trapezkunstner La Norma, bugtaleren Preben Palsgård, international danskfødte klovn Bonbon og tryllekunstneren Michael Frederiksen.


Derudover afholder vi foredrag ved den årlige Internationale Cirkusdag.

UDFLUGTER

Vi er i Danske Cirkusvenner begyndt at afholde nogle udflugter sammen med medlemmerne.

Har I nogle forslag til hvor vi kunne tage hen så kontakt gerne bestyrelsen.


Vi har bl.a. været i Arena Cirkusland, hvor vi fik speciel rundvisning af Suzanne Berdino.

Derudover har vi været i Cirkusbygningen i København og set Wallmans show, med rundvisning af Benny Schumann og på Fyn og set Cirkus Krone sammen med Schumann hesteshow.


Vi har tillige besøgt Cirkusmuseet i Rold og Katja Schumanns cirkusgård i Løkken, hvor vi også blev vist rundt.


Og i kraft af vores forening mødes vi også tilfældig rundt omkring i landet til diverse Cirkusforestillinger og får en lille hyggelig snak om Cirkusverden.

CIRKUSREJSER

I samarbejde med Brian Behrendt arrangeres rejser til diverse cirkus i udland. Turene går bl.a. til de storer Cirkusfestivaler i Monaco og Budapest og de store Tyske Cirkus i Flensborg og Berlin.


Brianos Cirkusrejser er ikke et rejsebureau eller en rejsearrangør. Og de rejser, som der arrangeres, er ikke det, som i lovgivningens forstand hedder pakkerejser.


Briano er det navn Brian bruger, da han arbejdet som staldmester for Benny Schumann. Flere af gruppens medlemmer har tilknytning til foreningen DANSKE CIRKUSVENNER. Du behøver dog ikke at være medlem af denne forening for at deltage.


Den første tur - en bustur til Cirkus Barum i Flensborg - fandt sted i efteråret 2004. Siden har der været en lang række succesfulde ture til tyske cirkus. Der har også været arrangeret samkørsel til flere cirkus.


I januar 2006 besøgte 15 medlemmer af gruppen Cirkusfestivalen i Monte Carlo. Turen blev gentaget i januar 2007, januar 2008 og januar 2009, sidstnævnte gang med ikke mindre end 38 deltagere, heraf flere med tilknytning til cirkusverdenen. Siden da har der været en gruppe cirkusvenner med til Monte Carlo.

Rejserne er nu udvidet så det også gælder Cirkusfestivalen i Budapest som afholdes hver andet år.


Vil du hører mere om disse ture skriv til

Brian e-mail er: brianbehrendt@ymail.com

Derudover kan Brian træffes efter kl. 18.00 på 22 59 50 46